ΟΧΙ, κυρία grower, δε θέλω να παίξουμε!

Έχω συμφιλιωθεί, τελικά, με το γεγονός πως δεν πρόκειται να αγιάσω.
Ούτε θέλω. Μα και να ήθελα, δε με αφήνουν.
Και οι προκλήσεις έρχονται από τις πιο απίθανες πηγές.

Το LinkedIn δεν το ανοίγω συχνά. Δεν κατάφερα ποτέ να το συμπαθήσω σε βαθμό που να μου γίνει καθημερινή συνήθεια. Ναι, έχω προφίλ. Ναι, το ενημερώνω που και που. Ναι, βρίσκω μηνύματα και “αιτήματα σύνδεσης” όταν το ανοίγω. Κυρίως άσχετα, από spammers ή άτομα που δεν καταλαβαίνουν τη διαφορά του συγκεκριμένου μέσου από το Facebook. Και από εκείνο το ανεκδιήγητο Πανεπιστήμιο στην Αυστραλία που επιμένει να μου πουλήσει μεταπτυχιακό πρόγραμμα οικονομικών σπουδών στη Μελβούρνη (το γιατί είναι γελοίο αυτό, είναι άλλου παπά ευαγγέλιο).

Είχα, λοιπόν, δύο ή τρεις εβδομάδες να ασχοληθώ με το LinkedIn.
Άνοιξα τις ειδοποιήσεις κάπως αδιάφορα, μηχανικά. Τρία άτομα θέλουν να συνδεθούν μαζί μου: ένας άγνωστος, μάλλον spammer από Ασία μεριά, ένας δημοσιοσχεσίτης από Αθήνα που ψάχνει να εμπλουτίσει τη λίστα ηλεκτρονικών διευθύνσεων για να πουλήσει σεμινάρια χαλάρωσης και διαχείρισης χρόνου, και ένα γνωστό όνομα χωρίς φωτογραφία – αυτό που στο twitter λέγεται προφίλ-αυγό.
Ξανακοιτάζω το όνομα. Δεν είναι δυνατόν!
Προβληματίζομαι για λίγο, δεν έχω αποφασίσει αν πρέπει να θυμώσω ή να γελάσω.
Ξανακοιτάζω.
Αποκλείεται να είναι αυτή, δεν μπορεί να έχει τόσο θράσος.
Μα, τα υπόλοιπα στοιχεία δεν αφήνουν περιθώρια αμφιβολίας.

Λοιπόν, άκου κυρία grower, για να μην το κουράζουμε περισσότερο, κάνει και ζέστες αυτή την εποχή και τα πολυετή φυτά, όπως γνωρίζεις, δεν αντέχουν και πολύ εκτός τεχνητού περιβάλλοντος.
Μήπως με μπέρδεψες με τα σαλιγκάρια του κήπου και της κλίκας σου;

saligaria

Ναι, και εμείς έχουμε κάνει παρέα με σαλιγκάρια. Αλλά, για όσο βλέπαμε μόνο το ωραίο κέλυφος. Μόλις ξεπρόβαλε ο γλοιώδης εσωτερικός κόσμος τους, πήραμε δρόμο, και κρατάμε ομπρέλα για να μη λερωθούμε περισσότερο από τα σάλια τους.

Μήπως πίστεψες πως ξέχασα, ή θα ξεχάσω, την αντιδεοντολογική και ανήθικη συμπεριφορά συγκεκριμένης, διαπλεκόμενης, κλίκας σε βάρος μου; Όταν, για να κρύψετε και να καλύψετε ελλείψεις, ανικανότητα, ολιγωρία και, ενδεχομένως, απάτες μελών της συγκεκριμένης παρέας, γυρίσατε το δάχτυλο να δείξετε και να συκοφαντήσετε το άτομο που σας ξελάσπωσε;
Too bad! Τα γραπτά μένουν και περιέχουν μικρά, αλλά και μεγάλα, διαμαντάκια.

Οπότε, μη μου γράφετε, μη μου τηλεφωνείτε.
Και αν μου ξαναγράψετε, φροντίστε μέχρι τότε να έχετε εξοικειωθεί κάπως περισσότερο με το διαδίκτυο. Η προώθηση e-mail δεν είναι για αρχάριους.
Και μη μπερδεύετε τη μέχρι τώρα σιωπή μου με αδυναμία.
Κάτι περιμένω και εγώ. Τί;
Ίσως, τη βροχή που θα κάνει τα σαλιγκάρια να ξεθαρέψουν και να κάνουν μεγαλύτερη βόλτα από αυτή που είναι στις προδιαγραφές τους.
Κάτι μου λέει πως αυτό δε θα αργήσει πολύ.
Μέχρι τότε, ίσως να έχω υποκύψει στην πειθώ του νεαρού με τα σεμινάρια χαλάρωσης και διαχείρισης χρόνου, και να μην πονέσει πολύ το τίναγμα του δέντρου της ντροπής. Δηλαδή, να μην τσαλακωθούν όλα τα σαλιγκάρια, μόνο αυτά με τα πιο γλοιώδη σάλια.

Μέχρι τότε, να μου φιλήσεις τον πρόεδρο. Ποιόν από όλους;
Μα εκείνον που “διαχειρίστηκε” τα λεφτά της χορηγίας, dear!

υ.γ. 1  και, πληζ, μοιράσου αυτό το μήνυμα με τους διακινητές προσφοράς, πολιτισμού, παράδοσης, κ.ο.κ. : to whom it may concern… στο Αμέρικα, όπως οφείλετε να γνωρίζετε, κάποιες πράξεις που μπορεί να φαίνονται απλές παρατυπίες, και “προνόμιο των παραγόντων” , είναι παραβάσεις τύπου φέντεραλ κραϊμ… know what I mean?
υ.γ. 2 Επαναλαμβάνω, τα γραπτά μένουν. Και τα δικά μου, και τα άλλα. Σε όλα τους τα revisions.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: